Gandhi Jayanti Quiz Questions and Answers in English

Quiz for Gandhi Jayanti 2021 – Hello Friends! Welcome to the eBuzzPro.com blog. And in today’s article we will tell you about “Gandhi Jayanti Quiz Questions and Answers in English”. Gandhi Jayanti which is celebrated on 2nd October. And as soon as October 2 comes, people like to play Gandhi Jayanti Quiz along with celebrating Gandhi Jayanti.

Advertisements

And in such a situation, a record number of “Mahatma Gandhi Jayanti Quiz Questions and Answers” are being searched on the Internet. For your information, let me tell you that on Google you will get a list of many websites related to Gandhi Jayanti Quiz Questions.

Also Read | Big Billion Day vs Great Indian Sale 2021

Where you will find “quiz on gandhi jayanti with answers” and “gandhi jayanthi quiz questions and answers”. For this you will have to open different websites. That’s why I have made available to you “quiz related to gandhi jayanti” in this post simultaneously. Read carefully below.

Subscribe Our YouTube Channel

Gandhi Jayanti Quiz Questions and Answers in English

Gandhi Jayanti Quiz Questions and Answers in English

Q 1. At which place was Gandhiji born?

A. Porbandar
B. Rajkot
C. Ahmedabad
D. Delhi

Answer – Porbandar

Advertisements

Q 2. What was Gandhiji’s age when he got married to Kasturbai?

A. 19 years
B. 15 years
C. 12 years
D. 13 years

Answer – 13 Years

Q 3. About how old was Gandhiji when he reached London to become a barrister?

A. 20 years
B. 19 years
C. 21 years
D. 18 years

Answer – 19 Years

Q 4. When was the Gandhi-Irwin Pact signed?

A. March 1, 1932
B. March 5, 1931
C. March 10, 1935
D. March 7, 1937

Answer – March5, 1931

Q 5. On being arrested for his ‘Quit India’ programme, where was Gandhiji detained?

A. Yeravda Jail
B. Byculla Prison
C. Aga Khan Palace Jail
D. Ahmedabad Prison

Answer – Agakhan Palace Jail

Q 6. Which of the following, according to Gandhiji, is an essential principle of satyagraha?

A. Infinite capacity for suffering
B. Non-violence
C. Truth
D. All the three

Answer – All the three

Q 7. Which one of the following books is the work of Gandhiji?

A. Light of India
B. Hind Swaraj
C. My Experiments with Truth
D. Both (B & C)

Answer – Both (B & C)

Advertisements

Q 8. When did Gandhiji take the vow of brahmacharya or celibacy of life?

A. 1911
B. 1906
C. 1900
D. 1905

Answer – 1906

Q 9. Who worked as a Private Secretary to Mahatma Gandhi?

A. Pyarelalji
B. Mahadev Desai
C. Kishorilal Mashruwala
D. Sushila Nayyar

Answer – Mahadev Desai

Q 10. What was the profession of Gandhiji’s father?

A. Farmer
B. Diwan
C. Shop-keeper
D. Tehsildar

Answer – Diwan

Q 11. How many children did Putlibai have?

A. Two sons and daughters
B. One daughter and three sons
C. Four sons
D. Three sons

Answer – One daughter and three sons

Q 12. What was the name of Gandhi’s domestic help?

A. Titlidai
B. Rambha Dai
C. Rainadai
D. Gauridai

Answer – Rambha Dai

Q 13. What was the name of Gandhiji’s sister?

A. Gauri
B. Raliat
C. Rambha
D. Meera

Answer – Raliat

Q 14. What was Gandhiji’s nickname in childhood?

A. Monu
B. Manu or Moniya
C. Sonu
D. Mahu

Answer – Manu or Moniya

Advertisements

Q 15. How old was Gandhiji when his father died?

A. 15 years
B. 17 years
C. 16 years
D. 18 years

Answer – 16years


Conclusion – Friends, you have got this “Gandhi Jayanti Quiz Questions and Answers in English”? How was the article? Do tell us by commenting below. And if you like this post, please share it as much as possible.

Leave a Comment

Copy link