KBC Marathi Offline Quiz Answers Today 1 July 2022

|


KBC Marathi Offline Quiz Answers Today – Hello Friends! Welcome to the eBuzzPro.com blog. And in today’s article we will know that “KBC Marathi Offline Quiz Answers Today 1 July 2022”? By the way, people are searching this question very much on Google in India.

Advertisements

Also Read – 10 Best Super Fast Charger App for Android

KBC Marathi Offline Quiz Answers Today, Marathi KBC Questions and Answers, Kon Honaar Crorepati Question Answer

KBC Marathi Offline Quiz Answers Today 1 July 2022

Q 1. What is a Chemical name of “Salt”?

A. Sodium Nitrate
B. Ammonium Chloride
C. Sodium Chlroride
D. Calcium Chloride

Answer – Sodium Chloride

Q 2. Which of the following newspaper was started by Annie Besant?

A. The Hindu
B. Indian Express
C. The Times of India
D. New India

Answer – New India

Advertisements

Q 3. Which committee suggested incorporating “”Fundamental Duties”” in the Indian Constitution?

A. Malhotra Committe
B. Raghavan Committe
C. Swaran Singh Commitee
D. Narasimhan Committe

Answer – Swaran Singh Commitee

Q 4. Which state produces the maximum quantity of pulses in the India?

A. madhya Pradesh
B. Uttar Pradesh
C. Orissa
D. Maharashtra

Answer – Madhya Pradesh

Q 5. Who started the newspaper “Sudharak” in the year 1888?

A. Gopal Ganesh Agarkar
B. Gopal Hari Deshmukh
C. Lokmanya Tilak
D. Gopal Krishna Gokhle

Answer – Gopal Ganesh Agarkar

Q 6. Which of the following districts in Maharashtra has the maximum precentage of forest area?

A. Sindhudurg
B. Gadchiroli
C. Aurangabad
D. Solapur

Answer – Gadhchiroli

Advertisements

Q 7. What is the approximate expanse of Maharashtra state from East to West?

A. 600 km
B. 700 km
C. 800 km
D. 900 km

Answer – 800 km

Q 8. Jamshedpur is an industrial city situated on the banks of which river?

A. Mahanadi
B. Ganga
C. Suvarnrekha
D. Godavari

Answer – Suvarnrekha

Q 9. How many talukas are there is the state of Maharashtra?

A. 350
B. 355
C. 351
D. 357

Answer – 357

Q 10. Which hill station is also know as the “Lake District” in India?

A. Manali
B. Munnar
C. Nainital
D. Coorg

Answer – Nainital

Advertisements

Related:-

Conclusion – Friends, you have got this “KBC Marathi Offline Quiz Answers Today 1 July 2022” How was the article? Do tell us by commenting below. And if you like this post, please share it as much as possible. KBC Marathi Offline Quiz Answers Today 1 July 2022

Join Telegram, If You Like This Article Follow Us on Instagram, Twitter, and Facebook. We Will Keep Bringing You Such Articles.

Leave a Comment

Copy link