KBC Marathi Offline Quiz Answers Today 2 July 2022

KBC Marathi Offline Quiz Answers Today – Hello Friends! Welcome to the eBuzzPro.com blog. And in today’s article we will know that “KBC Marathi Offline Quiz Answers Today 2 July 2022”? By the way, people are searching this question very much on Google in India.

Advertisements

Also Read – 10 Best Super Fast Charger App for Android

KBC Marathi Offline Quiz Answers Today, Marathi KBC Questions and Answers, Kon Honaar Crorepati Question Answer

KBC Marathi Offline Quiz Answers Today 2 July 2022

Q 1. Which of the following gases make up for about 40% of Biogas?

A. Hydrogen
B. Oxygen
C. Methane
D. Carbon Dioxide

Answer – Methane

Q 2. Which country hosted Asian Games for the first time?

A. England
B. America
C. India
D. Paris

Answer – India

Advertisements

Q 3. The “Champaran Styagrah” of 1977 was for the farmers engaged in the forced cultivation of which of the following?

A. Sugarcane
B. Cotton
C. Rice
D. Indigo

Answer – Indigo

Q 4. What was the main objective of the Second Five Year Plan?

A. Industrialization
B. Increase in Export
C. Agricultural Development
D. Construction of Dams

Answer – Industrialization

Q 5. After Agriculture, which sector is the second-biggest employer in India?

A. Jute Industry
B. Sugar Industry
C. Textile
D. Steel Industry

Answer – Textile

Q 6. Which of the following is the longest glacier in India?

A. Hissar
B. Chandra
C. Gangotri
D. Siachen

Answer – Siachen

Advertisements

Q 7. In Western Maharashtra, bauxite deposits are found in which district?

A. Nashik
B. Kolhapur
C. Pune
D. Solapur

Answer – Kolhapur

Q 8. Who presides over the meetings of the Central Cabinet in India?

A. Precident
B. Vice Precident
C. Prime Minister
D. Home Minister

Answer – Prime Minister

Q 9. Which of the following animals is decleard as “National Heritage” by the Government of India?

A. Tiger
B. Elephant
C. Lion
D. Deer

Answer – Elephant

Q 10. Who wrote the bool “New Dimensions of India’s Foreign Policy”?

A. Amitav Ghosh
B. Abdul Kalam Azad
C. Amit Chaudhuri
D. Atal Bihari Vajpayee

Answer – Atal Bihari Vajpayee

Advertisements

Related:-

Conclusion – Friends, you have got this “KBC Marathi Offline Quiz Answers Today 2 July 2022” How was the article? Do tell us by commenting below. And if you like this post, please share it as much as possible. KBC Marathi Offline Quiz Answers Today 2 July 2022

Follow Us on Instagram, Twitter, and Facebook For Latest Tech News and All Updates.

Leave a Comment