KBC Marathi Offline Quiz Answers Today 27 June 2022

KBC Marathi Offline Quiz Answers Today – Hello Friends! Welcome to the eBuzzPro.com blog. And in today’s article we will know that “KBC Marathi Offline Quiz Answers Today 27 June 2022”? By the way, people are searching this question very much on Google in Pakistan.

Advertisements

Also Read – 10 Best Super Fast Charger App for Android

KBC Marathi Offline Quiz Answers Today, Marathi KBC Questions and Answers, Kon Honaar Crorepati Question Answer

KBC Marathi Offline Quiz Answers Today 27 June 2022

Q 1. Which of the Following Rivers Does Not Originate in The Indian Territory?

A. Godavari
B. Ravi
C. Jhelum
D. Ghaghara

Answer – Ghaghara

Advertisements

Q 2. Which of these is the Largest man-Made lake in India?

A. Baikal
B. Wullar
C. Gobind Ballabh Pant Sagar
D. Rana Pratap Sagar

Answer – Gobind Ballabh Pant Sagar

Q 3. Who Calls The Parliamentary Session?

A. Prime Minister
B. President
C. Vice President
D. Speaker of Lok Sabha

Answer – President

Q 4. Who was The First Woman to Serve as The Judge of The Supreme Court of India?

A. Rama Pal
B. Leila Seth
C. Sujata manihar
D. Fatima Beevi

Answer – Fatima Beevi

Q 5. Which of the Following Instruments is Used for Measuring Earthquake?

A. Seismograph
B. Secant
C. Sphygmomanometer
D. Spherometer

Answer – Seismograph

Q 6. Bathmetry is the Study Related to Which of The Following Fields?

A. Astronomy
B. Oceanology
C. Climatology
D. Apiology

Answer – Oceanlogy

Advertisements

Q 7. Which of The Following Disorders is “Dyslexia” Related to?

A. Reading Disorder
B. Heart
C. Depression
D. Eating Disorder

Answer – Reading Disorder

Q 8. Which is the Longest Day of The Year 2022?

A. 21 may
B. 21 June
C. 22 December
D. 25 December

Answer – 21 June

Q 9. “Audi” is a Car Manufacturing Company from Which of The Following Countries?

A. Japan
B. Germany
C. England
D. India

Answer – Germany

Q 10. A Person of Which blood Group can be a Universal Donor?

A. O Negative
B. A Negative
C. B Negative
D. AB Negative

Answer – O Negative

Advertisements

Related:-

Conclusion – Friends, you have got this “KBC Marathi Offline Quiz Answers Today 27 June 2022” How was the article? Do tell us by commenting below. And if you like this post, please share it as much as possible.

Follow Us on Instagram, Twitter, and Facebook For Latest Tech News and All Updates.

Leave a Comment