KBC Marathi Offline Quiz Answers Today 28 June 2022

KBC Marathi Offline Quiz Answers Today – Hello Friends! Welcome to the eBuzzPro.com blog. And in today’s article we will know that “KBC Marathi Offline Quiz Answers Today 28 June 2022”? By the way, people are searching this question very much on Google in India.

Advertisements

Also Read – 10 Best Super Fast Charger App for Android

KBC Marathi Offline Quiz Answers Today, Marathi KBC Questions and Answers, Kon Honaar Crorepati Question Answer

KBC Marathi Offline Quiz Answers Today 28 June 2022

Q 1. Density of mil is measured by which of the following instruments?

A. Lactometer
B. Hydrometer
C. Barometer
D. Hygrometer

Answer – Lactometer

Advertisements

Q 2. Which of the is the process of rearing and breeding of fish under controlled conditions?

A. Pisciculture
B. Horticulture
C. Sericulture
D. Viticulture

Answer – Pisciculture

Q 3. Who among the following is known as “Lok Nayak”?

A. Mahatma Gandhi
B. Lokamanya Tilak
C. Jayaprakash Narayan
D. Bhagat Singh

Answer – Jayaprakash Narayan

Q4. “Tropic of Cacer” passes through how many states of India?

A. 5
B. 6
C. 7
D. 8

Answer – 8

Q 5. Which style of painting is done on the cloth using vegetable coulors?

A. Warli
B. Phas
C. Kalamkari
D. Mandala

Answer – Kalamkari

Q 6. “Buland Darwaza” was built by which of the following Mughal emperors?

A. Akbar
B. jahangir
C. Shahjahan
D. Aurangzeb

Answer – Akbar

Advertisements

Q 7. Yellowstone National Park is located in which of the following countries?

A. USA
B. Canada
C. Kenya
D. Cambodia

Answer – USA

Q 8. In which of these states are you most likely to find people belonging to the “Bhil” Tribe?

A. Kerala
B. Sikkim
C. Madhya Pradesh
D. Assam

Answer – Madhya Pradesh

Q 9. Who composed the famous song “Sare Jahan Se Achcha”?

A. Bankim Chandra Chatterji
B. RabindraNath Tagore
C. Jaidev
D. Mohammad Iqbal

Answer – Mohammad Iqbal

Q 10. In which of the following states is the Hornbill festival celebrated?

A. Nagaland
B. Manipur
C. Himachal Pradesh
D. Sikkim

Answer – Nagaland

Advertisements

Related:-

Conclusion – Friends, you have got this “KBC Marathi Offline Quiz Answers Today 28 June 2022” How was the article? Do tell us by commenting below. And if you like this post, please share it as much as possible. KBC Marathi Offline Quiz Answers Today 28 June 2022

Follow Us on Instagram, Twitter, and Facebook For Latest Tech News and All Updates.

Leave a Comment