KBC Marathi Offline Quiz Answers Today 29 June 2022

KBC Marathi Offline Quiz Answers Today – Hello Friends! Welcome to the eBuzzPro.com blog. And in today’s article we will know that “KBC Marathi Offline Quiz Answers Today 29 June 2022”? By the way, people are searching this question very much on Google in India.

Advertisements

Also Read – 10 Best Super Fast Charger App for Android

KBC Marathi Offline Quiz Answers Today, Marathi KBC Questions and Answers, Kon Honaar Crorepati Question Answer

KBC Marathi Offline Quiz Answers Today 29 June 2022

Q 1. Which of the following mountain ranges is considered to be the oldest mountains in India according to geographical history?

A. Satpura
B. Nilgiri
C. Vindhyas
D. Aravallis

Answer – Aravallis

Q 2. The discriminatory “Jizya Tax” was abolished by which of the following emperors?

A. Akbar
B. Babar
C. Sher Shah
D. Muhammad-Bin-Tughlaq

Answer – Akbar

Advertisements

Q 3. The “CLAP” programme was launched by which of the following Indian states?

A. Maharashtra
B. Gujarat
C. Andhra Pradesh
D. Tamil Nadu

Answer – Andhra Pradesh

Q 4. Who wrote the book “Home and The World”?

A. Vikram Seth
B. Rabindranath Tagore
C. Avavind Adiga
D. Bhadrabahu

Answer – Rabindra Nath Tagore

Q 5. Who gave the famous slogan, “Tum Mujhe Khoon Do, Main Tumhe Aazadi Dunga”?

A. Bhagat Singh
B. Netaji Subhas Chandra Bose
C. Mangal Pandey
D. Lokmanya Tilak

Answer – Netaji Subhas Chandra Bode

Q 6. In which year did Mahatma Phule start India’s first school for girls in Pune?

A. 1848
B. 1851
C. 1873
D. 1883

Answer – 1848

Advertisements

Q 7. Which of the following Article of the Indian Constitution States “Equality of Opportunity in Public Employment”?

A. Acticle 16
B. Article 17
C. Article 18
D. Article 19

Answer – Article 16

Q 8. How many languages are constitutionally approved in India?

A. 14
B. 18
C. 20
D. 22

Answer – 22

Q 9. Where is the “Indian Council of Agricultural Research” located?

A. New Delhi
B. Shimla
C. Chennai
D. Kolkata

Answer – New Delhi

Q 10. Which of the following is considered the first woman ruler of India?

A. Rani of Jhasi
B. Razia Sultan
C. Indira Gandhi
D. Noorjahan

Answer – Razia Sultan

Advertisements

Related:-

Conclusion – Friends, you have got this “KBC Marathi Offline Quiz Answers Today 29 June 2022” How was the article? Do tell us by commenting below. And if you like this post, please share it as much as possible. KBC Marathi Offline Quiz Answers Today 29 June 2022

Follow Us on Instagram, Twitter, and Facebook For Latest Tech News and All Updates.

Advertisements

Leave a Comment