KBC Marathi Offline Quiz Answers Today 3 July 2022

KBC Marathi Offline Quiz Answers Today – Hello Friends! Welcome to the eBuzzPro.com blog. And in today’s article we will know that “KBC Marathi Offline Quiz Answers Today 3 July 2022”? By the way, people are searching this question very much on Google in India.

Advertisements

Also Read – 10 Best Super Fast Charger App for Android

KBC Marathi Offline Quiz Answers Today, Marathi KBC Questions and Answers, Kon Honaar Crorepati Question Answer

KBC Marathi Offline Quiz Answers Today 3 July 2022

Q 1. Who led the Women’s revolt in the Salt Satyagrah of 1930 AD?

A. Prema Kantak
B. Krishna Ghutkar
C. Awantikabai Gokhale
D. Aruna Asaf Ali

Answer – Awantikabai Gokhale

Advertisements

Q 2. Which authority appoints the High Court Judges in India?

A. Prime Minister
B. President
C. Governor
D. Chief Justice

Answer – Precedent

Q 3. Which Marathi film won the National Award for the best film for the year 2011?

A. Harishchandrachi Factory
B. Dombivali Fast
C. Deool
D. Jogwa

Answer – Deool

Q 4. In which state is the “Valley of Flowers National Park” Situated?

A. Himachal Pradesh
B. Uttarakhand
C. Jammu & Kashmir
D. Assam

Answer – Uttarakhand

Q 5. Which of the canals connect the Red Sea and the Mediterranean Sea?

A. Suez
B. Panama
C. Indira Gandhi
D. Elblag

Answer – Suez

Q 6. Which eye defect arises due to slight elongation of eyeball?

A. Presbyopia
B. Hypermetropia
C. Colour blindness
D. Myopia

Answer – Myopia

Advertisements

Q 7. Shilong is the capital of which of the following states?

A. Meghalaya
B. Assam
C. Tripura
D. Sikkim

Answer – Meghalaya

Q 8. What is the state animal of Telangana?

A. Cheetah
B. Deer
C. Horse
D. Goat

Answer – Deer

Q 9. Mount Abu is located in which of the following states of India?

A. Rajasthan
B. Madhya Pradesh
C. Uttar Pradesh
D. Karnataka

Answer – Rajasthan

Q 10. Which gas is used as a fire extinguisher?

A. Carbon dioxide
B. Carbon monoxide
C. Carbon suboxide
D. Sulphur dioxide

Answer – Carbon dioxide

Advertisements

Related:-

Conclusion – Friends, you have got this “KBC Marathi Offline Quiz Answers Today 3 July 2022” How was the article? Do tell us by commenting below. And if you like this post, please share it as much as possible. KBC Marathi Offline Quiz Answers Today 3 July 2022

Follow Us on Instagram, Twitter, and Facebook For Latest Tech News and All Updates.

Leave a Comment