KBC Marathi Offline Quiz Answers Today 30 June 2022

KBC Marathi Offline Quiz Answers Today – Hello Friends! Welcome to the eBuzzPro.com blog. And in today’s article we will know that “KBC Marathi Offline Quiz Answers Today 30 June 2022”? By the way, people are searching this question very much on Google in India.

Advertisements

Also Read – 10 Best Super Fast Charger App for Android

KBC Marathi Offline Quiz Answers Today, Marathi KBC Questions and Answers, Kon Honaar Crorepati Question Answer

KBC Marathi Offline Quiz Answers Today 30 June 2022

Q 1. What is the Currency of Israel

A. Shekel
B. Pound
C. Dinar
D. Doller

Answer – Shekel

Q 2. Which of these was the first newspaper started by Dr. Babasaheb Ambedkar?

A. Mook Nayak
B. Sudharak
C. Vartaman Deepika
D. Vicharlahari

Answer – Mook Nayak

Advertisements

Q 3. How many moons does the Planet Mars have?

A. 1
B. 2
C. 3
D. 4

Answer – 2

Q 4. Which river is known as the “Sorrow of Bihar”?

A. Kosi
B. Damodar
C. Gandak
D. Ghagara

Answer – Kosi

Q 5. Which state became the 25th state of the Indian Union?

A. Mizoram
B. Goa
C. Sikkim
D. Gujarat

Answer – Goa

Q 6. The Famous hill Station, Kodaikanal is a Part of Which Mountain range?

A. Palani Hills
B. Anaimalai Hills
C. Nallamala Hills
D. Elamalai Hills

Answer – Palani Hills

Advertisements

Q 7. Strawberry is good source of which Vitamin?

A. Vitamin A
B. Vitamin C
C. Vitamin K
D. Vitamin E

Answer – Vitamin C

Q 8. Who releases the Human Development Report?

A. World Bank
B. World Economic Forum
C. UNDP
D. UNCTAD

Answer – UNDP

Q 9. Where is TATA Motors nano Car Plant in Gujarat Located?

A. Rajkot
B. Anand
C. Sanand
D. Barodara

Answer – Sanand

Q 10. Which gharana of Indian music is represented by Pandit Bhimsen Joshi?

A. Dagar
B. Kirana
C. Jaipur
D. Gwalior

Answer – Kirana

Advertisements

Related:-

Conclusion – Friends, you have got this “KBC Marathi Offline Quiz Answers Today 30 June 2022” How was the article? Do tell us by commenting below. And if you like this post, please share it as much as possible. KBC Marathi Offline Quiz Answers Today 30 June 2022

Follow Us on Instagram, Twitter, and Facebook For Latest Tech News and All Updates.

Advertisements

Leave a Comment