KBC Marathi Offline Quiz Answers Today 5 July 2022

KBC Marathi Offline Quiz Answers Today – Hello Friends! Welcome to the eBuzzPro.com blog. And in today’s article we will know that “KBC Marathi Offline Quiz Answers Today 5 July 2022”? By the way, people are searching this question very much on Google in India.

Advertisements

Also Read – 10 Best Super Fast Charger App for Android

KBC Marathi Offline Quiz Answers Today, Marathi KBC Questions and Answers, Kon Honaar Crorepati Question Answer

KBC Marathi Offline Quiz Answers Today 5 July 2022

Q 1. Which of the following hill stations is named after the Hindu goddess Shyamala Devi?

Answer – (C) Shimla

Q 2. Which of the these is another name for the “Swaraj DweeP”?

Answer – (B) Havelock Island

Advertisements

Q 3. “Golden Birdwing” belongs to which of the following family species?

Answer – (B) Butterfly

Q 4. Which Bollywood Personality has launched and online platform called “Pravasi Rojgar” to help migrants finds job opportunities?

Answer – (D) Sonu Sood

Q 5. The Jhamarkotra mines of Rajasthan are known for which of the following minerals?

Answer – (C) Rock Phosphate

Q 6. Albert Sabin is known for developing which of the following vaccines?

Answer – (A) Oral Polio

Q 7. NITI Ayog has selected which Union Territory for its first pilot project on Sustainable Development Goals?

Answer – (D) Jammu and Kashmir

Q 8. Which one of the following is a part of the Fundamental Duties in the Constitution of India?

Answer – (A) Respecting National Flag

Q 9. What is the oldest among the following sacred books in Hinduism?

Answer – Rig Veda

Q 10. Which of these planets was the first to have been discovered by the usage of a telescope?

Answer – (D) Uranus

Advertisements
Related:-

Conclusion – Friends, you have got this “KBC Marathi Offline Quiz Answers Today 5 July 2022” How was the article? Do tell us by commenting below. And if you like this post, please share it as much as possible. KBC Marathi Offline Quiz Answers Today 5 July 2022

Follow Us on Instagram, Twitter, and Facebook For Latest Tech News and All Updates.

Advertisements

Leave a Comment