KBC Offline Quiz Answers Today 1 November 2021

KBC Offline Quiz Answers 2021 – Hello Friends! Welcome to the eBuzzPro.com blog. And in today’s article we will know about “KBC Offline Quiz Answers Today 1 November 2021”. Well, nowadays along with KBC Online Quiz, KBC Offline Quiz is becoming very viral very fast.

Advertisements

As you know, the KBC Season 13 hosted by Amitabh Bachchan has started. And with this the KBC (Kon Honaar Crorepati) season has also started in Marathi language. So below I have told you “Kaun Banega Crorepati 13 Offline Quiz Answers”. So below you have to read KBC 13 Offline Quiz Answers carefully. Let me tell you that kbc 13 first crorepati himani bundela win kbc 1 crore. kbc offline quiz answers 1 nov 2021

Also Check – Best Laptops Under 1 Lakh in India

Subscribe Our YouTube Channel

KBC Offline Quiz Answers Today

KBC Offline Quiz Answers Today 1 November 2021

Q 1. Sushil Kumae is associated with which of the following games?

A. Archery
B. Swimming
C. Athletics
D. Wrestling

Answer – Wrestling

Advertisements

Q 2. In the Hindu epic “Mahabharata” “Ashwatthama” was a name of which of the following animal?

A. Tiger
B. Elephant
C. Dog
D. Lion

Answer – Elephant

Q 3. The earth summit of 1992 was held in which nation?

A. New Delhi
B. Tokyo
C. Rio de Janerio
D. Maila

Answer – Rio de Janerio

Q 4. Which movie has become the first Hindi film to go plastic-free?

A. War
B. Dream Girl
C. Mission Mangal
D. Coolie No. 1

Answer – Coolie No. 1

Q 5. Which of the following provides energy for photosynthesis?

A. Water
B. Sunlight
C. Chlorophyll
D. Carbon Dioxide

Answer – Sunlight

Q 6. In which year, the paper currency was first commenced in India?

A. 1890
B. 1888
C. 1861
D. 1865

Answer – 1861

Q 7. Which India state is famous for the dish “Aloo Paratha”?

A. Punjab
B. Gujarata
C. Kerala
D. Bihar

Answer – Punjab

Advertisements

Q 8. Indian author Khushwant Singh has written which of the following book?

A. Divine Comedy
B. Train to Pakistan
C. Life of Pi
D. History

Answer – Train to Pakistan

Q 9. The “Big Bang Theory” is related to which of the followning?

A. Continetal Drift
B. Origin of Himalayas
C. Eruption of Volcanoes
D. Origin of Universe

Answer – Origin of Universe

Q 10. Subhadra is the name of the sister of which of the following god/goddess?

A. Lord Vishnu
B. Lord Ganesh
C. Lord krishna
D. Goddess Laxmi

Answer – Lord Krishna


Conclusion – Friends, you have got this “KBC Offline Quiz Answers Today 1 November 2021”? How was the article? Do tell us by commenting below. And if you like this post, please share it as much as possible. kbc play along offline quiz answers

Leave a Comment

Copy link