×


KBC Offline Quiz Answers Today 30 November 2021

KBC Offline Quiz Answers 2021 – Hello Friends! Welcome to the eBuzzPro.com blog. And in today’s article we will know about “KBC Offline Quiz Answers Today 30 November 2021”. Well, nowadays along with KBC Online Quiz, KBC Offline Quiz is becoming very viral very fast.

Advertisements

As you know, the KBC Season 13 hosted by Amitabh Bachchan has started. And with this the KBC (Kon Honaar Crorepati) season has also started in Telugu-Marathi language. So below I have told you “Kaun Banega Crorepati 13 Offline Quiz Answers”. So below you have to read KBC 13 Offline Quiz Answers carefully. Let me tell you that kbc 13 first crorepati himani bundela win kbc 1 crore. kbc offline quiz answers 30 nov 2021

Read | 10 Best Super Fast Charger App

Subscribe Our YouTube Channel

KBC Offline Quiz Answers Today

KBC Offline Quiz Answers Today 30 November 2021

Q 1. Earlier this year, indian government approved the PM Health Protection Fund under which section of Finance Act, 2007?

A. 126-B
B. 136-B
C. 135-B
D. 116-B

Answer – 136-B

Advertisements

Q 2. The Rule for modern badminton were developed in which country during the 19th century?

A. China
B. Denmark
C. Britain
D. New Zealand

Answer – Britain

Q 3. Which of the following is the best example of capital intensive industries in India?

A. Textile Industries
B. Steel Industries
C. Tourism Industries
D. Spare Good Industries

Answer – Steel Industries

Q 4. The late former President of India, A. P. J. Abdul Kalam was a well-known___.

A. Space Scientist
B. Biologist
C. Chemist
D. Engineer

Answer – Space Scientist

Q 5. Which Indian state ranked first in the State Energy Efficiency Index 2020, released by the Union Ministry of Power?

A. Uttarakhand
B. Madhya Pradesh
C. Karnataka
D. Rajasthan

Answer – Karnataka

Q 6. The “Arthashatra” is a trastise book on which one of the following?

A. Religion in Administration
B. Political Philosophy
C. Environment
D. Economics

Answer – Political Philosophy

Advertisements

Q 7. World’s first oil paintings were found in which of the following countries?

A. India
B. Pakistan
C. Afganistan
D. Iran

Answer – Afganistan

Q 8. The Japanese word “Sakura” means the blossoming of what kind of tree?

A. Banyan Tree
B. Maple Tree
C. Oak Tree
D. Cheryy Blossom Tree

Answer – Cheryy Blossom Tree

Q 9. The leaf of what tree adorns the Canadian flag?

A. Oak Tree
B. Peepal Tree
C. Maple Tree
D. None of These

Answer – Maple Tree

Q 10. Who is known as ” Lord of Architect”?

A. Lord Vishnu
B. Lord Vishwakarma
C. Lord Shiva
D. Lord Brahma

Answer – Lord Vishwakarma


Conclusion – Friends, you have got this “KBC Offline Quiz Answers Today 30 November 2021”? How was the article? Do tell us by commenting below. And if you like this post, please share it as much as possible. kbc play along offline quiz answers 1 December 2021

Leave a Comment

Copy link