KBC Offline Quiz Answers Today (19th October 2021)

KBC Offline Quiz Answers Today – In this post “KBC Offline Quiz Answers 19th October 2021” has been given. Nowadays KBC Offline Quiz is becoming very popular among the people. You must have heard about Kaun Banega Crorepati (KBC). This “KBC Program Season 13” has been started by Amitabh Bachchan and nowadays its Offline Quiz is being played by many people through Sony Liv App.

Advertisements

Every day 10 questions are given in this quiz, by answering which you can earn lakhs of rupees. So today in this post we are going to tell about KBC Offline Quiz Answers Today 19th October 2021″. Take part in this quiz by watching this “KBC Offline Quiz Answers Today” and win millions of prizes.

Read – KBC Offline Quiz Answers Today 20 October 2021

Here we will be the first to bring you “Live Update KBC Offline Quiz Answers Today” every day. With this you will be able to answer the questions asked in KBC Offline Quiz exactly. So come “Kaun Banega Crorepati (KBC) Offline Quiz Answers Today” let’s talk about.

KBC Offline Quiz Answers Today
Image Credit – eBuzzPro.com

As you know, the KBC Season 13 hosted by Amitabh Bachchan has started. And with this the KBC (Kon Honaar Crorepati) season has also started in Marathi language. So below I have told you “Kaun Banega Crorepati 13 Offline Quiz Answers”. So below you have to read KBC 13 Offline Quiz Answers carefully. Let me tell you that kbc 13 first crorepati himani bundela win kbc 1 crore. kbc offline quiz answers 19 Oct 2021

KBC Offline Quiz Answers Today 19 October 2021

Q 1. At Tokyo Olympics 2020, singer Ananya Birla teamed up with which composer for the official cheer song of the Indian contingent titled “Hindustani Way”?

A. Amit Trivedi
B. Pritam
C. Vishal-Shekhar
D. A.R. Rahman

Answer – A. R. Rahman

Advertisements

Q 2. Which City will host the Durand Cup 2021?

A. Kolkata
B. Mumbai
C. Dehradun
D. Hyderabad

Answer – Kolkata

Q 3. The consept of gravity was discovers by which famous physicist?

A. Thomas Edison
B. Stephen Hawking
C. Albert Einstein
D. Isaac Newton

Answer – Isaac Newton

Q 4. The famous book : The general Theory of Employment, Interest and Money” is written by which author?

A. Jean-Baptise Say
B. John Cairncross
C. John Maynard Keynes
D. Narendra Modi

Answer – John Maynard keynes

Q 5. Who propounded the opportunity cost theory of international trade?

A. Ricard
B. Marshall
C. Heckscher & Ohlin
D. Gottfried Haberler

Answer – Gottfried Haberler

Q 6. Who discovered the planet Uranus?

A. William Herschel
B. Copernucus
C. Galieo
D. F. Hoyle

Answer – William Herschel

Advertisements

Q 7. Snaked, Turtle, Lizards and Crocodiles fall under which category of animals?

A. Aves
B. Amphibian
C. Pisces
D. Reptile

Answer – Reptile

Q 8. Which Jain Council was held at Pataliputra?

A. First
B. Second
C. Third
D. Forth

Answer – First

Q 9. Which institution Conducted the first LiDAR-based project to map water requirement within forest areas?

A. ISRO
B. WAPCOS
C. NPCC
D. NHAI

Answer – WAPCOS

Q 10. Which of the following is britain’s busiest railway station in terms of services, with more than 2,000 trains a day passing through?

A. Victoria
B. London Bridge
C. Clapham Junction
D. Liverpool Street

Answer – Clapham Juction

KBC Offline Quiz Answers Today 18 October 2021

Q 1. In which country are the Great Bear Lake and Great Slave lake located?

A. Canada
B. Japan
C. Germany
D. New Zealand

Answer – Canada

Q 2. Which of the following Indian film directors is also a choreographer?

A. Divya Khosla Kumar
B. Zoya Akhtar
C. Meghna Gulzar
D. Farah Khan

Answer – Farah Khan

Q 3. Which is the largest State of India?

A. Madhya Pradesh
B. Andhra Pradesh
C. Rajasthan
D. Maharashtra

Answer – Rajasthan

Q 4. Who is the current Finance Minister of India?

A. Manmohan Singh
B. Arun Jaitley
C. Piyush Goyal
D. Nirmala Sitaraman

Answer – Nirmala Sitaraman

Q 5. Which State Launched the Talent Search Campaign in the area of Sports?

A. madhya Pradesh
B. Maharashtra
C. Karnataka
D. Uttar Pradesh

Answer – Madhya Pradesh

Q 6. Which state government along with WWF-India conducted the first organized censurs for the conservation of Indus Dolphins?

A. Odisha
B. Kerala
C. Punjab
D. Maharashtra

Answer – Punjab

Q 7. Which of the following book is written by Jawaharlal negru?

A. Divine Comedy
B. Glimplses of World History
C. We the People
D. Wings of Fire

Answer – Glimplses of World History

Q 8. Romans Built which of the following temple at Muziris?

A. Temple of Augustus
B. Temple of Lord Ganesha
C. Temple of Lord Shiva
D. Temple of Lord Vishnu

Answer – Temple of Augustus

Q 9. How many countries are there in Africa?

A. 51
B. 50
C. 53
D. 54

Answer – 54

Q 10. In which year ISRO was established?

A. 1967
B. 1968
C. 1969
D. 1965

Answer – 1969


Conclusion – Friends, you have got this “KBC Offline Quiz Answers Today 19 October 2021”? How was the article? Do tell us by commenting below. And if you like this post, please share it as much as possible. kbc play along offline quiz answers

Leave a Comment

Copy link